Meteorologové mění předpověď počasí: O víkendu raději nevycházet!

Letní počasí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

14. června 2019 5:00 | Aktualizováno: 15. června 2019 2:06

Česko čeká pravděpodobně zatím nejžhavější letošní víkend. Teploty však budou nakonec nižší, než meteorologové původně avizovali. Vyplývá to z předpovědi ČHMÚ.cz.

Dnes nás čeká jasné až polojasné počasí, mohou se ale ojediněle objvevit přeháňky nebo i bouřky. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 28 až 32 °C, čímž naznačí, co nás potká o víkendu.

V sobotu teploty prudce porostou. Bude skoro jasno až polojasno, během odpoledne dojde od západu k přibývání oblačnosti a místy se objeví přeháňky nebo silné bouřky. S nočními teplotami kolem 20 °C hrozí tropická noc a nejvyšší denní teploty vyrostou na 30 až 34 °C, což je méně, než kolik původně avizovali meteorologové. 

V neděli se počasí začne kazit. Bude převážně oblačno a na většině území se objeví déšť nebo přeháňky a bouřky. Nejnižší noční teploty zejména na Moravě a ve Slezsku přesto zůstanou na 20 až 16 °C. Nejvyšší denní teploty pak klesnou na 23 až 27 °C, na východě na 30 °C. 

V pondělí bude nadále oblačno až polojasno, ojediněle se objeví další přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty klesnou na 18 až 14 °C, nejvyšší denní teploty na 23 až 27 °C. 

Témata: Počasí Léto