Předpověď počasí: Nebezpečné bouřky se přesouvají. Tropy nepoleví, bude až 35 °C!

Bouřky

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

13. června 2019 5:00 | Aktualizováno: 13. června 2019 12:23

Meteorologové i na dnešní den vydali výstrahu před nepříznivým počasím. Nebezpečné budou jak vysoké teploty, tak i bouřky, stejně jako v předchozích dnech. Informuje ČHMÚ.

Tentokrát je ale stupeň výstrahy nižší než v za poslední dva dny. Přesto hrozí, že bouřky zasáhnou značnou část území, především na východě Čech a na Moravě.

Výstraha před bouřkami platí od dnešních 13:00 až do večerních 22:00. Podle meteorologů nelze při tom vyloučit lokální rozvodnění malých toků nebo zatopení níže položených míst. Silný vítr může lámat větve a podle meteorologů je třeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem a úrazu od padajících a poletujících předmětů. Opatrní by měli být i řidiči.

Nadále také platí výstraha před vysokými teplotami. Ty sužují celou republiku a budou v tom pokračovat až do dnešních 19:00. Poté by se mělo ochladit a v pátek by teploty měly mírně klesnout.

Další oteplení ale přijde o víkendu, kdy teploty vystoupají na 35 stupňů. Noční teploty navíc mohou stoupnout až na 20 stupňů, a Česku tak hrozí i první tropické noci. Mohou se objevit i bouřky.

Ty by spolu s vysokými teplotami měly polevit až počátkem příštího týdne, od poloviny se ale opět vrátí jak tropy, tak riziko bouřek.

Témata: Počasí Bouřky Léto