Počasí do konce léta: Udrží se tropy? Meteorologové mají špatné zprávy!

Počasí

Autor: Adam Slabý, stars24.cz

12. června 2019 14:05 | Aktualizováno: 12. června 2019 21:59

Počasí jako na houpačce. Tak v Česku vypadaly poslední týdny. Chladné a deštivé počasí vystřídala tropická vedra, která ale dlouho nevydrží. Po nich přijde opět ochlazení. A o moc lepší to nebude ani v červenci.

Do konce tohoto týdne budou Česku sužovat vysoké teploty, které přetrvají až do neděle a vystoupají až na 35 stupňů. Mírnějšího ochlazení se dočkáme počátkem příštího týdne, kdy by teploty mohly spadnout na pouhých 30 stupňů.

Nepůjde ale o setrvalý stav. Teploty během týdne opět vyrostou o několik stupňů nahoru. A během posledního červnového týdne by se nadále měly pohybovat kolem 30 stupňů.

S příchodem prázdnin se vše změní. Teploty na začátku července spadnou na zhruba 25 stupňů, bude zataženo s deštěm a přeháňkami a ke školákům tak začátek prázdnin nebude moc příznivý.

Vyčasí se během prvního prázdninového víkendu, kdy teploty porostou ke 30 stupňům. Pak ale přijde další pád ke zhruba 25 stupňům, deště, přeháňky a bouřky.

Mírnější oteplení se očekává opět až o víkendu, kdy teploty opět porostou ke 30 stupňům. Tam chvíli vydrží, v posledním červencovém týdnu se ale opět ochladí. Navíc se přiženou další bouřky a přeháňky a teploty místy spadnou na 25 až 20 stupňů, kde se udrží až do začátku srpna.

Stálejšího oteplení se tak bohužel dočkáme až po prvním srpnovém víkendu, kdy zatím nehrozí žádné deště, bude ale polojasno a objeví se bouřky. Poté přijde suché počasí pouze s občasnými bouřkami.

Od třetího srpnového víkendu se ale počasí začne opět lámat, ochladí se na 20 až 25 stupňů a bude zataženo s deštěm a přeháňkami. Předposlední srpnový týden se sice oteplí, opět ale hrozí bouřky. Poslední srpnový týden se ponese v duchu polojasného počasí, avšak s nižšími teplotami. 

Dlouhodobé předpovědi počasí poskytují náhled a sami meteorologové upozorňují, že nemusí být stoprocentně přesné. Předpokládá se ale, že letní počasí bude opravdu nestálé a nečeká nás mnoho tropických dní v řadě.

Témata: Počasí Léto