VÝHEŇ v Česku! Počasí přinese extrémní teploty, bude i 35 stupňů! Pak přijde zvrat!

Počasí, léto. Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

12. června 2019 5:00 | Aktualizováno: 12. června 2019 7:42

Léto ještě oficiálně nezačalo, přesto teploty tento týden hravě překonávají tropickou třicítku. Nejhorší situaci očekávají meteorologové o víkendu, kdy teploty dosáhnou na jaro extrémních hodnot!

Dnes bude jasno až polojasno. Odpoledne a večer se místy objeví přeháňky nebo bouřky, ojediněle velmi silné s přívalovými srážkami a kroupami nebo nárazy větru kolem 25 m/s. Nejvyšší denní teploty vyrostou na 29 až 33 °C.

Ve čtvrtek bude polojasno až oblačno, místy se objeví přeháňky nebo bouřky, ojediněle i silné. Nejnižší noční teploty vyrostou až na 19 °C. Nejvyšší denní teploty v Čechách pak až na 32 °C. 

V pátek bude také polojasno až jasno, ojediněle se ukáží přeháňky nebo i bouřky a ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty klesnou na 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty se ale udrží na 28 až 32 °C. 

V sobotu budou teploty dosahovat nejvyšších hodnot. Bude skoro jasno až polojasno, v Čechách hrozí přeháňky nebo bouřky, místy i silné. Nejnižší noční teploty vyrostou na 20 až 16 °C. Nejvyšší denní teploty na 31 až 35 °C.

V neděli se počasí zkazí. Bude oblačno, na většině území se objeví přeháňky, déšť a bouřky. Nejnižší noční teploty se přesto udrží na 20 až 16 °C. Nejvyšší denní teploty ale klesnou na 23 až 27 °C.

Témata: Počasí Léto