ZKAŽENÉ PRÁZDNINY! Nová předpověď počasí na léto je tristní!

Počasí, ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

7. června 2019 10:51 | Aktualizováno: 8. června 2019 22:04

Pokud už se nemůžete dočkat letních prázdnin a odpočítáváte dny v kalendáři, meteorologové pro vás mají špatné zprávy. Předpověď počasí na červenec a srpen nevypadá moc příznivě. Naopak, hrozí časté bouřky, deště a chladno.

Britská meteorologická služba AccuWeather v aktualizované předpovědi počasí na červenec ukazuje, že léto bude zřejmě chladnější, než se čekalo. Už samotný začátek prázdnin bude chladný a teploty by se měly pohybovat kolem 22 stupňů. Bude polojasno až oblačno a objeví se přeháňky a bouřky.

Vyčasí se hned během prvního prázdninového víkendu, kdy teploty porostou ke 30 stupňům. Pak ale přijde strmý pád ke zhruba 25 stupňům, deště, přeháňky a bouřky. Mírnější oteplení se očekává opět až o víkendu, kdy teploty opět porostou ke 30 stupňům.

V neděli ale začnou opět padat až ke 20 stupňům, bude zataženo a opět se přižene déšť. Ten se místy bude vyskytovat celý týden, spolu s bouřkami a relativně chladnými teplotami. O moc lépe na tom nebude ani čtvrtý červencový týden, kdy by teploty měly horko těžko šplhat pod 30 stupňů.

V posledním červencovém týdnu se opět ochladí. Navíc se přiženou další bouřky a přeháňky a teploty místy spadnou na 25 až 20 stupňů, kde se udrží až do začátku srpna. Mírného oteplení se dočkáme až po prvním srpnovém víkendu, kdy zatím nehrozí žádné deště, bude ale polojasno a objeví se bouřky.

I následující týden by měl být suchý, pouze s občasnými bouřkami. Od třetího srpnového víkendu se ale počasí začne opět lámat, ochladí se na 20 až 25 stupňů a bude zataženo s deštěm a přeháňkami. Předposlední srpnový týden se sice oteplí, opět ale hrozí bouřky.

Poslední srpnový týden se ponese v duchu polojasného počasí, avšak s nižšími teplotami. Zatím však meteorologové nepředpokládají, že by mělo nějak výrazněji pršet.

Témata: Počasí Léto