Počasí slibuje pořádné ZMĚNY! Bude sice teplo, ale...

Letní počasí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

31. května 2019 19:57 | Aktualizováno: 31. května 2019 22:28

Na některých místech Česka aktuální počasí nijak nevyniká oproti předchozím dnům. To se ale už za pár hodin změní. Do Česka dorazí letní teploty dosahující téměř tropických hodnot! Přesto se zdá, že na velké výlety tento víkend vhodný nebude.

Česko dnes zahalilo spíše oblačné počasí. Teploty sice rostou nad 20 °C, na mnoha místech se ale o převratném teplu hovořit nedá. Změnit by se to mělo už zítra.

Oblačné počasí sice z velké části zůstane nad našim územím, místy sle bude polojasno a vykoukne sluníčko. Noční teploty klesnou na zhruba 12 až 8 °C, nejvyšší denní teploty ale vyrostou ještě výše než dnes, a to na 22 až 26 °C. 

O poznání tepleji by mělo být v neděli, kdy se konečně vyjasní. Během dne se sice místy můžeme dočkat přeháněk nebo bouřek, nejnižší noční ale stoupnou na teploty 13 až 9 °C a ty denní dokonce na 24 až 28 °C. 

Jasno nebo skoro jasno bude i v pondělí, kdy teploty opět porostou. Nejnižší noční teploty stoupnou na 14 až 10 °C, nejvyšší denní teploty dokonce na 25 až 29 °C. Škoda jen, že se jedná o pracovní den.

Témata: Počasí Léto