Velké pátrání! Česko hledá druhý den tohoto chlapce! Zapojí se vrtulník i potápěči!

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

1. května 2019 9:20 | Aktualizováno: 1. května 2019 15:17

Rozsáhlé pátrání po pohřešovaném tříletém chlapci z Podolí na Uherskohradišťsku, který se ztratil v úterý v podvečer, je stále neúspěšné. Policejní potápěči a hasiči s člunem od rána prohledávají koryto a břehy řeky Olšavy. Další desítky policistů, hasičů a dobrovolníků hocha hledají v zahradách, lesích, na polích nebo podél železniční tratě. Dopoledne znovu vzlétl i vrtulník, řekl ČTK policejní mluvčí Petr Jaroš.

Do pátrání se dnes podle něj zapojili také policisté z Jihomoravského kraje. "Požádali jsme je, aby nám zkontrolovali tok řeky Moravy od slovenských hranic až po Zlínský kraj," uvedl Jaroš. Řeka Olšava se do Moravy vlévá u Kostelan nad Moravou, které jsou od Podolí vzdáleny vzdušnou čarou zhruba devět kilometrů.

Chlapec odešel z domova v úterý kolem 18:00. Už v úterý večer a v noci na dnešek po něm pátrali policisté, hasiči a stovky dobrovolníků. Policie využila i vrtulník s termovizí, mobilní termovizi, psovody a další složky. "Důkladně bylo propátráno nejen bezprostřední okolí bydliště, ale i místa vzdálená několik kilometrů. Vzhledem k tomu, že nedaleko domu teče řeka, byly prohledány nejen oba břehy, ale i vodní plocha. Veškeré pátrání komplikovaly nepříznivé povětrnostní a světelné podmínky," uvedl mluvčí.

Policie nadále pracuje se všemi možnými variantami chlapcova zmizení, a to včetně únosu. "Prozatím však nic nenasvědčuje tomu, že by byl spáchaný nějaký trestný čin," řekl Jaroš.

Pohřešovaný chlapec je podle něj asi 80 centimetrů vysoký. Je hubený, má světlé vlasy a modré oči. Na sobě má modré džínsy a maskáčovou bundu Adidas. Jakékoliv informace o pohřešovaném dítěti přijmou policisté na tísňové lince 158, případně na kterékoliv policejní služebně.

Témata: pohřešované osoby Zlínský kraj Policie ČR