Policisté v Přerově nevěřili vlastním uším! Slova matky je dostala do kolen!

Ilustrační foto.

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

7. března 2019 14:17

S krkavčí matkou se ve službě potkali městští policisté z Přerova. Opilá mladá žena se spolu s dcerou pohybovala ve společnosti bezdomovců. Když strážníci přistoupili ke kontrole, nevěřili vlastním uším. Co jim řekla?

Tenhle případ musel šokovat i zkušené strážníky, začal přitom rutinní kontrolou nádraží v Přerově. Hlídka tamní městské policie ji prováděla v pozdních večerních hodinách, když si u supermarketu všimla zjevně podnapilé mladé ženy. Ještě horší však bylo, že u sebe měla dítě.

Žena je pro strážníky známou firmou, z dlouhodobé osobní zkušenosti o ní věděli, že se pohybuje ve společnosti podivných existencí, především bezdomovců. Do této nepříliš povedené společnosti však začala tahat i svou tříletou dceru.

Policisté ženu vyzvali k provedení dechové zkoušky, alkoholtester ukázal hodnotu 2 promile. Mladá matka, která svou dceru evidentně zanedbávala, vzápětí strážníky šokovala, když řekla, že už své dítě nechce, a tak si ho mají nechat.

Hlídce tak tříletá holčička připadla do péče, strážníci jí narychlo ve spolupráci s kurátorkami našli náhradní nocleh. Případem se nyní intenzivně zabývají příslušné orgány, které se na základě předchozích podnětů všemu věnovali už dříve. Dívce zároveň hledají náležitou pomoc a péči.

Témata: krimi děti Policie ČR