Neuvěříte, kam žena schovala nalezené peníze! Peněženka to rozhodně nebyla

Ilustrační fotografie

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

6. března 2019 14:16 | Aktualizováno: 6. března 2019 23:02

Vzhledem k zapomnětlivosti jedněch a chamtivosti druhých patří případy zatajených nálezů peněz k běžné policejní rutině. Jen málokdy ale policisté najdou peníze na tak kuriózním místě, jako se to stalo příslušníkům z Chrudimi.

Policisté z Chrudimska řeší v současnosti případ, který na první pohled nepůsobí nikterak neobvykle. Osmašedesátiletá žena našla jistý peněžní obnos, což ale neohlásila a měla v plánu si peníze nechat. Šokovala ale spíš tím, kam si svůj lup schovala.

Na počátku celého příběhu byla nepozornost. Klientka domova důchodců se na deset minut vzdálila od plastové obálky, která ležela na topení a skrývala v sobě šest tisíc korun. Když se na místo vrátila, už tam nic nenašla. Obálka, v níž byly kromě peněz i složenky, byla pryč.

Postižená důchodkyně zachovala relativně chladnou hlavu a vše ihned oznámila nejen zaměstnancům domova, ale také policistům, kteří se ztrátou peněz začali zabývat. Na stopu možné pachatelky je přivedli právě pečovatelé, kteří věděli o osobě, která se v místě pohybovala.

Zaměstnanci navíc věděli, kam se žena chystá. Jedna ze zaměstnankyň tak vyrazila do Hlinska, kde ji zastavila před tamní poliklinikou a osočila ji z krádeže obálky. Osmašedesátiletá žena ale vinu popírala, a to i před přivolanými policisty.

Když se však do celého případu vložili kriminalisté, žena znejistěla a obava z vážnosti situace ji donutila k přiznání. Z peněženky ale nalezené peníze nevyndala. Na toaletě v nemocnici si je totiž dle svých slov sbalila do ruličky, omotala toaletním papírem a vsunula do vaginy i s jednou vlastní tisícikorunovou bankovkou.

Po přiznání pachatelka bankovky dobrovolně vydala, naopak složenky už vrátit nemohla. Po cestě je totiž roztrhala a vyházela do odpadkových košů. Úsměvná příhoda může mít pro ženu nepříjemnou dohru, za trestný čin zatajení nálezu jí hrozí roční vězení.

Témata: krimi CZK Policie ČR ženy