Hádej, kdo jsem? Opilec měnil identity, policisté pro to neměli pochopení!

Policie ČR, ilustrační fotografie

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

5. března 2019 15:21

Brněnští policisté řešili o víkendu opravdu zajímavý případ. Byli totiž přivoláni k opilému boxerovi, který kopal do zastávky, nakonec se ale z agresivního muže vyklubal hluchoněmý cizinec.

Pamatujete si na televizní pořad, kde herci hádali, co je člověk z lidu zač? V neděli si jej tak trochu zahráli brněnští policisté. Ačkoliv od začátku tušili správnou odpověď, agresivní muž se je snažil přesvědčit, že je někým jiným. Vezměme to ale pěkně popořádku.

V neděli odpoledne obdrželi brněnští strážníci telefonát, podle kterého kopal do zastávky městské hromadné dopravy agresivní muž. Podle volajícího měl mít na jedné ruce nasazenou boxerskou rukavici, v druhé pak držet láhev vaječného koňaku, ze které průběžně upíjel.

V roli boxera už jej policisté ale na místě nezastihli. Když totiž na Malinovského náměstí dorazili, sedmačtyřicetiletý muž už seděl na zastávce a rukavici s lahví měl položené vedle sebe. To, že nějakou tu deci alkoholu vypil, bylo jasné z jeho artikulace, muž navíc konzumaci alkoholu policistům přiznal.

Pak ale jeho ochota se strážci zákona spolupracovat ochabla. Agresivní muž začal hlídce sprostě nadávat, přičemž relativně dlouhou smršť urážek ukončil slovy, že půjde do kostela, kde strážníky prokleje. Jako věřící člověk se ale rozhodně nechoval.

Policisté se nakonec rozhodli přivolat sanitku, která by muže odvezla na záchytku. Zároveň jej vyzvali k předložení dokladů, což sice udělal, pak ale začal předstírat, že je hluchoněmý. Když pochopil, že tahle taktika nezabere, začal zase hovořit cizím jazykem a dělal, že hlídce nerozumí.

Strážníky ale svou neustálou „změnou identity“ nerozházel. Agresor nakonec skončil v péči lékařů místní psychiatrické nemocnice. Správní orgán navíc bude řešit podezření z přestupku proti občanskému soužití, ze znevážení postavení úřední osoby a také z porušení městské protialkoholní vyhlášky.

Témata: krimi Policie ČR Brno