Česká policie zadržela uprchlíky! Velmi je překvapilo, co u nich našli!

krimi

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

2. března 2019 15:12

Je jasné, že nelze házet všechny uprchlíky do jednoho pytle, mladý syrský žadatel o azyl ale patří k těm, kteří jejich pověsti spíš škodí. Vlakem se totiž pokoušel pašovat drogy do sousedního Německa, česká policie jej ale včas zastavila.

V minulém týdnu zaznamenala cizinecká policie velký úspěch. Ve čtvrtek 21. února prováděla rutinní kontrolu v mezinárodním rychlíku na trase do Německa, když hlídka narazila na cizince, který nebyl schopen prokázat svou totožnost.

Proto jej policisté na nádraží v severočeském Děčíně zajistili a eskortovali na policejní služebnu. Tam lustrací zjistili, že jde o mladistvého Syřana, který v sousedním Německu zažádal o azyl. To ale zdaleka nebylo všechno.

Mladík měl totiž u sebe plastový kelímek, jehož obsahem byla neznámá krystalická látka. Policisté proto provedli test na přítomnost omamných a psychotropních látek, který potvrdil přítomnost metamfetaminu. Další expertizou bylo zjištěno, že šlo o 50 gramů pervitinu.

Cizinecká policie tudíž Syřana zadržela a zahájila s ním úkony trestního řízení ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami. Případ následně převzali ústečtí kriminalisté, kteří jej ve zkráceném přípravném řízení ukončili hned o den později.

Obviněný muž tak rychle stanul před okresním soudem v Ústí nad Labem, který jej odsoudil k šestiměsíčnímu trestu odnětí svobody s podmíněným odkladem na dva roky. Na stejnou dobu byl Syřan i vyhoštěn z republiky.

Mladistvý migrant byl nakonec předán do rukou německých policistů. Pro Syřana však nemusí jít o jediný trest, jeho neukázněné chování mu s velkou pravděpodobností výrazně přitíží v probíhajícím azylovém řízení.

Témata: krimi migrace Policie ČR uprchlíci