Recidivista schovával před celníky drogy. Neuvěříte, kde je nakonec objevili!

Ilustrační foto.

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

1. března 2019 13:00

Policisté hlásí v posledních týdnech už několikátý úspěch v boji s drogovou kriminalitou. Naposledy zadrželi na Náchodsku dobře známého recidivistu, který z Polska pašoval látky nutné k výrobě drog. Kam je „důmyslně“ schoval?

Dnes už jsou policisté po letech zkušeností zvyklí nacházet drogy všude možně. Hradečtí celníci ale přiznávají, že nejnovější záchyt léků, které se k výrobě drog používají, byl i pro ně dost neobvyklý. Především z hlediska výběru přepravy a místa ukrytí.

Vezměme to ale všechno pěkně popořádku. Hlídka celníků prováděla v úterý v podvečer vcelku rutinní kontrolní činnost na Náchodsku, během které pátrala po zájmovém zboží, jakým jsou tabákové výrobky, lihoviny, narkotika nebo látky potřebné k jejich výrobě.

Nezaměřili se přitom pouze na kamiony, ale rozhodli se zastavit a zkontrolovat i linkový autobus na trase z Polska do České republiky. V něm se začali podezřele jevit dva pasažéři, šlo o osmatřicetiletého muže a třiadvacetiletou dívku, kteří seděli v zadní části vozidla.

Celníci tedy přistoupili ke kontrole, k níž oba cestující zprvu přistupovali svědomitě, strážcům zákona totiž předložili jak osobní doklady, tak zavazadla. Na otázku, zda převáží cokoliv z výše zmíněného zboží, odpovídali, že ne, a tvrdili, že se vrací z nákupu oblečení.

To už ale policisté věděli, že muž má za sebou bohatou trestní minulost, protože si ho přes operační centrum prolustrovali. Následně pár požádali o opuštění paluby autobusu za účelem důkladnější prohlídky. Ta už byla úspěšná, muž schovával 180 tabletek léků Sudafed a Ibuprom Zatoki ve spodním prádle v oblasti genitálií.

Recidivistu celníci zadrželi a předali policistům, kteří jej umístili do cely. Soud má během následujících dní rozhodnout o jeho vzetí do vazby. Za trestný čin výroby a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

Témata: krimi Celníci Policie ČR Drogy