Tohle policisté ještě nezažili! V Brně je čekala neobvyklá podívaná!

krimi

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

28. února 2019 14:25 | Aktualizováno: 28. února 2019 19:43

Kooperaci městských i státních policistů vyžadovalo agresivní chování muže, který se svlékal na veřejnosti a strážce zákona vyzýval na férovku. Na souboj nakonec došlo, ale pro agresora nedopadl dobře. Skončil totiž v poutech.

Brněnští městští strážníci řešili na počátku tohoto týdne opravdu neobvyklý případ. V pondělí odpoledne obdrželi do operačního střediska informaci, že přímo před budovou vlakového nádraží dochází ke konfliktu dvou osob. Když dorazili na místo, nacházel se tam už jen jeden z podezřelých.

Šlo o dvaatřicetiletého muže, který měl v obličeji na první pohled patrné fialové podlitiny. Jakmile spatřil hlídku, okamžitě se pokusili s jeho známým schovat v podchodu. Strážníci si toho ale všimli, v podchodu oba muže zastavili a vyzvali k prokázání totožnosti. Občanského průkazu se ale nedočkali.

Zraněný agresor totiž neměl pro strážníky pochopení a začal je slovně napadat. Průběžně navíc neklidně popocházel ze strany na stranu, ačkoliv jej hlídka vyzvala k tomu, aby zůstal v klidu na místě. To se ale mu nedařilo, dokonce se proti strážcům zákona začal rozmachovat rukama.

Stoupající agresivita zaujala i kolem procházející státní policisty, kteří si situace všimli a po dohodě se strážníky setrvávali na místě. Nakonec se to ukázalo jako prozíravé řešení. Zatímco se starším z mužů nebyl žádný problém, naopak se svého kamaráda snažil uklidnit, mladší agresor si nenechal poradit.

Dvaatřicetiletý muž začal na strážníky křičet, aby si sundali uniformy, sám se přitom svlékl do půl těla. V momentě, kdy jeden z policistů mluvil do vysílačky, se agresor pokusil napadnout jeho kolegu. Neúspěšně, obě hlídky včas zasáhly a muže spoutaly.

Zatímco se čekalo na příjezd sanitky, muž podstoupil test na přítomnost alkoholu v krvi. Displej ukázal hodnotu 2,4 promile, což částečně vysvětlovalo agresivní chování. Strážníci doprovodili agresora nejprve do nemocnice, pak i na záchytku.

Témata: krimi Brno Policie ČR