Obchod se změnil v boj o život! Mladíci nechali vážně zraněného vrstevníka napospas osudu

Ilustrační fotografie

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

27. února 2019 15:27

Hrálo se o každou vteřinu. Tak by se dalo popsat čtvrteční večerní pátrání po dvacetiletém muži, který si sám zavolal o pomoc poté, co jej trojice vrstevníků napadla a odvezla do lesa za Brnem, kde vážně zraněného mladíka nechala osudu. Ten se mu naštěstí vzepřel.

Jihomoravští kriminalisté řeší od minulého týdne případ vraždy ve stádiu pokusu. Ve čtvrtek v noci se jim na tísňovou linku 158 ozval sám poškozený, kvůli svým zraněním však dokázal říct jen to, že byl přepaden a nachází se kdesi v lese. Neuvedl však žádné relevantní informace ani nereagoval na dotazy operačního důstojníka.

Tou dobou už ale po mladíkovi pátrali jeho známí, kterým už dříve odeslal několik esemesek, které jim přišly podezřelé. K nim se po telefonickém hovoru připojili i policisté, kterým poskytly zásadní informace sociální sítě, konkrétně jedna ze sdílených aplikací na mobilním telefonu poškozeného.

Zatímco záchranáři převáželi vážně zraněného muže do nemocnice, kde lékaři bojovali o jeho život, policisté spolu s kriminalisty začali zjišťovat, kdo za jeho zraněními stojí. Už o den později dosáhli důležitého průlomu.

Během pátku totiž zadrželi tři podezřelé muže, má jít o třiadvacetiletého vysokoškoláka, o rok mladšího řidiče a teprve osmnáctiletého středoškoláka. Jejich role v celém případu jsou každopádně předmětem šetření, proto policie nadále žádá případné svědky, aby se jí přihlásili na linku 158.

Některé detaily případy však již jsou známy. Poškozený byl vylákán do parku v Žabovřeskách pod záminkou obchodní schůzky. Tam jej ale dva podezřelí napadli blíže nespecifikovanou zbraní a posléze ho odvezli do lesa za Brnem. Dvacetiletého muže nechali navzdory vážným zraněním napospas osudu.

Motiv trestného činu je prozatím předmětem šetření, pravděpodobně šlo ale o loupež. Podezřelí se totiž zmocnili hotovosti v řádu několika desítek tisíc korun. Nyní jsou obviněni z vraždy, brněnský městský soud už poslal obviněné do vazby. Hrozí jim trest odnětí svobody ve výši 15 až 20 let, ba dokonce i výjimečný trest.

Témata: krimi Brno Policie ČR