Přecenil své síly! Bitka mladíka s důchodcem dopadla jinak, než byste čekali

https://analytics.google.com/analytics/web/?utm_source=marketingplatform.google.com&utm_medium=et&utm_campaign=marketingplatform.google.com%2Fabout%2Fanalytics%2F#/realtime/rt-traffic/a51019513w83128320p86098128/ 2

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

25. února 2019 14:25 | Aktualizováno: 25. února 2019 18:46

Bitky mezi lidmi řeší policisté po celé republice každý den, víkendový případ z České Lípy se však dost vymykal. Záminkou potyčky se stal kebab, jeden z aktérů byl navíc důchodce. Mladý muž, který si pravděpodobně dost věřil, ale záhy zjistil, že se přepočítal.

Kuriózní fyzickou potyčku s opravdu neobvyklým věkovým rozdílem jejích aktérů museli o víkendu řešit českolipští policisté. Celá událost se odehrála v sobotu na prostranství mezi tamními obchodními domy, kde mladý muž seděl na lavičce a vychutnával si zakoupený kebab.

Mladík byl buď velice hladový, nebo mu kebab opravdu chutnal, každopádně jej hltal takovým způsobem, že mu kusy jídla padaly na zem. To se nelíbilo bezmála osmdesátiletému muži, který zrovna procházel kolem.

Důchodce oslovil a napomenul mladšího muže, který pro to ale neměl pochopení, a tak se rozčílil. Po užití několika ostřejších slov vyzval seniora k bitce. Ten pravděpodobně mladíka zaskočil už tím, že výzvu bez váhání přijal.

V tu chvíli nabrala celá situace na obrátkách. Jak se totiž ukázalo, starší muž nebyl žádným bezmocným seniorem, ale bývalým judistou, který toto japonské bojové umění stále dobře ovládá. „Kde ten dědek vzal takovou sílu,“ nechal se slyšet mladší z obou aktérů šarvátky.

To už od sebe oba výtržníky oddělil strážník, který bitku viděl z nedaleké ulice Jindřicha z Lipé. Převahu dával starší muž najevo i poté. Vytáhl totiž padesátikorunu, kterou věnoval svému soupeři, aby si mohl koupit další kebab, když ten původní skončil na chodníku.

S tímto řešením celého konfliktu se však policisté nespokojili. Oba muži dostali od městské policie citelnou pokutu za hrubé jednání vůči jiné osobě.

Témata: krimi Policie ČR Česká Lípa důchodci Násilí