Jedovatá mamba děsila celou Prahu, kde je jí konec? Smrt chovatelky policisté odložili

Mamba Zelená

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

19. února 2019 11:45

Jedovatý exotický had se pohyboval mezi námi a nikdo nevěděl, kde se nachází. Pamatujete si ještě podzimní případ, který zaměstnal nejen policii? Kriminalisté nyní případ smrti uštknuté chovatelky definitivně odložili. Mamba zelená našla domov u jednoho z aktérů případu.

Případy, který loni na podzim hýbal celým Českem, je u konce. Pražská policie odložila vyšetřování smrti ženy v pražských Hlubočepích, kterou uštkl exotický had. Kriminalisté konstatovali, že na její smrti nenese vinu nikdo další. Neexistuje tedy žádné podezření ze spáchání trestného činu.

Co se vlastně tehdy stalo? Žena si podle závěrů vyšetřování zakoupila přes internet vysoce jedovatou mambu zelenou. Začátkem října nalezli záchranáři ženu v jejím domě v bezvědomí. Ženu resuscitovali, zajistili dýchací cesty a převezli do Všeobecné fakultní nemocnice v Praze.

Zde se potvrdilo podezření na uštknutí, lékaři proto postižené chovatelce podali antisérum. Žena byla několik dní v umělém spánku, přes veškerou péči zdravotníků ale zemřela. Následná pitva prokázala, že podlehla následkům působení neurotoxinu hadího jedu.

Jistou dávku paniky ale způsobil fakt, že had nebyl k nalezení. Proto jej policisté intenzivně hledali. Ačkoliv někteří odborníci tvrdili, že je had buď mrtvý, nebo nadále přebývá v domě, nakonec se jej podařilo najít o několik stovek metrů dál u místní chatky. Tam ji odchytil herpetolog Tomáš Bublík.

U něj teď mamba, která připadla do vlastnictví státu, žije a podle dostupných informací ji herpetolog našel kamarádku, kterou je další exotický jedovatý had mamba černá.

Témata: mamba zelená krimi Policie ČR Praha Hadi