Občanský průkaz, prosím. Brňan vytáhl na výzvu policistů něco docela jiného

Ilustrační foto.

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

18. února 2019 12:37

Vskutku kuriózní případ řešili o víkendu městští strážníci v Brně. Neukázněného kolemjdoucího, který jejich směrem gestikuloval a z úst vypouštěl v jednom kuse nadávky, vyzvali k prokázání totožnosti. Muž však doklady po ruce neměl, a tak „zaimprovizoval“.

Brněnští městští strážníci řešili včera v noci pozoruhodný případ. V neděli o půl druhé ráno přistoupili v Kobližné ulici v samém centru jihomoravské metropole k preventivní kontrole jednoho z kolemjdoucích. Čtyřicetiletý muž se ale začal chovat velmi agresivně.

Příslušníky městské policie nejdřív pozdravil zdviženým prostředníčkem, následně je zasypal smrští vulgárních nadávek, v níž odmítal přestat. Strážníci se tedy začali zajímat o to, co muže k takovému chování vede.

Policisté jej vyzvali k předložení dokladů, muž jim však odvětil, že namísto občanského průkazu jim může prokázat svou totožnost leda zakoupeným trojúhelníkem pizzy. To sice možná strážníky pobavilo, ale rozhodně je to neuspokojilo.

Muž tak v doprovodu hlídky nakonec putoval na nedalekou policejní služebnu v Běhounské ulici. Agresor nadále odmítal spolupracovat a na všechny další zákonné výzvy znovu odpovídal jen nevybíravými výrazy.

Případ se nakonec dostal až ke státním policistům, kteří identitu muže ověřili a vzápětí ji sdělili městským strážníkům. Ve správním řízení mu hrozí až desetitisícová pokuta kvůli neuposlechnutí výzvy a znevážení úřední osoby.

Témata: krimi Policie ČR Brno pizza občanský průkaz