Neuvěříte, co se zase dělo v Praze! Mladík chtěl odtáhnout vlastní auto, cizinec se postřelil

krimi

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

17. února 2019 19:52

Policisté z hlavního města řešili v právě končícím týdnu minimálně dva neobvyklé případy. Ve středu nejdřív zasahovali proti muži, který se zavřel v odtahovém vozidle, dnes zase u postřeleného cizince.

Ve středu odpoledne projížděli strážníci Dlouhou ulicí v samém centru Prahy, když si všimli vozidla, které v místní rezidentní zóně parkovalo bez oprávnění. Řidič dlouho nebyl k nalezení, policie proto přistoupila k jeho odtahu. Ve chvíli, kdy bylo vozidlo už naloženo, přišel muž, vyskočil na plošinu odtahového vozidla, sedl si do něj a uzavřel se v něm.

Chtěl snad policistům pomoct s odtahem? Nejspíš ne. Na výzvy strážníků, aby vystoupil, arogantní mladík nijak nereagoval. Vozidlo s hydraulickým ramenem navíc představovalo možné nebezpečí pro kolemjdoucí.

Policisté naštěstí využili okamžiku, kdy si mladík otevřel boční okénko. Duchapřítomný strážník zabránil jeho zavření a jeho kolega pak otevřel dveře. Za pomoci donucovacích prostředků následně muže na plošině vozidla zpacifikovali.

Muž po celou dobu zásahu strážníky vulgárně urážel. Kvůli přestupkům neuposlechnutí výzvy úřední osoby a nerespektování dopravního značení se bude celým případem zabývat příslušný správní orgán.

Dnes pak policisté zasahovali u dalšího neobvyklého případu na Rohanském nábřeží v Praze. Třiačtyřicetiletý cizinec se postřelil při neopatrné manipulaci s perkusním revolverem. Na místo museli vyjet i záchranáři, kteří muže převzali do své péče. Cizinec utrpěl lehčí zranění a byl převezen do nemocnice na Bulovce.

Témata: krimi Policie ČR Praha