Náchodem otřásl výbuch! Plyn nikdo necítil, explozi vyvolalo něco docela jiného

krimi

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

15. února 2019 12:51

Bydlíte v paneláku? O takové sousedy, jaké měli nájemníci panelového domu v Náchodě, by asi stál málokdo. V bytě tu totiž fungovala nelegální varna drog, její včerejší exploze zaměstnala policisty, hasiče i záchranáře.

Včera krátce před půl třetí odpoledne zasahovali policisté spolu s dalšími složkami integrovaného záchranného systému u exploze bytu v paneláku v Náchodě. K výbuchu došlo v bytě v nejvyšším patře. Na místo dorazilo hned šest hasičských jednotek, následný požár se jim podařilo rychle dostat pod kontrolu.

Exploze poškodila především vnitřek inkriminovaného bytu, okna dopadla i s rámy až dolů na chodník. Odklízení následků exploze, zejména střepů, z přilehlé komunikace zabralo přibližně dvacet minut. Jedna osoba z bytu se zranila a přítomní zdravotníci jí museli ošetřit.

Původní podezření na výbuch plynu se nepotvrdilo, hasiči přesto uzavřeli hlavní uzávěr plynu. Hasiči provedli i průzkum budovy, ale žádné další ohrožení nájemníkům nehrozilo. Případ si na místě převzali kriminalisté, kteří se pustili do zjišťování příčin exploze.

Dosavadní vyšetřování ukázalo, že v bytě nejspíš fungovala nelegální varna drog, nájemníci se tu měli zabývat výrobou pervitinu. Právě neobratná manipulace s látkami nejspíš vedla k explozi. Policisté ale případ dále vyšetřují.

Kriminalisté každopádně zahájili úkony trestního řízení pro zločin obecného ohrožení v souběhu s přečinem nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami. Škoda na majetku byla předběžně vyčíslena na 200 tisíc korun.

Témata: výbuch krimi Náchod Policie ČR Hasiči