Olomoučtí policisté vyšetřují případ pobodaného mladíka. Útočil muslim?

krimi

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

4. února 2019 9:03

V hanácké metropoli řeší od víkendu zvlášť kontroverzní případ, protože mezi pachateli trestného činu měli figurovat muslimové. Měl snad útok na nezletilého mladíka rasový podtext?

Sobotní večer v centru Olomouce už běžně patřil zábavě, ale málem se změnil v tragédii. Krátce před 23. hodinou přijali policisté na tísňovou linku informaci o incidentu ve Smetanových sadech. Na místě měl být zraněný muž.

Po příjezdu policistů na místo se navíc ukázalo, že celkem vážně. Sedmnáctiletému mladíkovi měla skupina lidí zastoupit cestu a hned osmkrát jej bodnout nožem. Zraněného transportovali záchranáři do olomoucké fakultní nemocnice. V současnosti už by měl být mimo ohrožení života.

Jak potvrdila policie, podle prvotních informací mělo jít o napadení ze strany cizích státních příslušníků, konkrétně muslimů. Dosavadním šetřením však již kriminalisté dokázali, že tak k události nedošlo a o rasový útok se tedy nejednalo.

Na případu nyní intenzivně pracuje tým olomouckých kriminalistů, který zjišťuje a prověřuje veškeré okolnosti a souvislosti trestného činu. Probíhají i výslechy svědků, kteří se na místě vyskytovali v době incidentu.

Kriminalisté v současnosti pracují hned s několika vyšetřovacími verzemi. Podle jedné z nich mělo k vážnému zranění sedmnáctiletého mladíka dojít během vzájemného konfliktu v rámci skupiny osob.

Témata: krimi Policie ČR olomouc zbraně