Dej mi bundu! Byla mu zima, teplejší oblečení si chtěl pořídit „z druhé ruky“

Ilustrační foto.

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

1. února 2019 14:14

Zatím neznámý pachatel si chtěl ve středu pořídit bundu takzvaně „z druhé ruky“. Zaplatit za ní ale nehodlal, naopak jí chtěl ukrást. Zabránila mu v tom duchapřítomná žena, policie nyní po muži pátrá.

Kriminalisté z Uherského Hradiště pátrají od středečního odpoledne po pachateli loupežného přepadení, které se odehrálo na opačném břehu řeky Moravy ve Starém Městě, konkrétně na tamním vlakovém nádraží.

Sedmnáctiletý mladík tam ve středu kolem půl třetí odpoledne čekal na vlak, který je známý jako Slovácký expres. Už se chystal nastoupit do spoje, který měl ze Starého Města pokračovat do Uherského Brodu, když k němu přistoupil neznámý muž. Mladíka se ale rozhodně nepřišel zeptat, kam vlak jede.

Muž totiž sedmnáctiletého kluka levou rukou chytil pod krkem a řekl mu: „Dej mi tu bundu!“ Mladík byl sice překvapen, ale uposlechnout jej rozhodně nehodlal. Agresora vyzval, aby se uklidnil a nechal ho na pokoji.

Tak jednoduché to ale nebylo. Muž totiž mladíka upozornil na to, že drží v pravé ruce nůž. Navíc začal výhrůžně odpočítávat, a tak si chlapec začal bundu svlékat. Celý incident však sledovala dosud neznámá žena, která pachatele okřikla a pohrozila zavoláním policie. Útočník se zalekl a odešel do nádražní haly.

Rozrušený chlapec nakonec celou událost oznámil na policii. Její příslušníci v současnosti hledají hned dvě osoby. Pachatele, kterým měl být muž kolem 55 let, střední postavy, vysoký kolem 175 centimetrů. Zároveň žádají o pomoc i starší ženu, která pachatele okřikla, protože by mohla přinést důležité svědectví.

Témata: krimi Policie ČR zbraně