Drama v Praze! Za soumraku tam ozbrojenci vybrali banku

Ilustrační foto.

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

31. ledna 2019 9:50

Jen pár metrů od rušné stanice metra se dva lupiči rozhodli vykrást banku na Praze 10. Zdali na útěku využili právě městské hromadné dopravy, zůstává nejasné. Policisté po pachatelích loupežného přepadení nadále pátrají.

Poblíž stanice metra Skalka se včera v podvečer odehrálo velké drama. Dva ozbrojení pachatelé si za svůj cíl vybrali tamní pobočku České spořitelny ve Vyžlovské ulici v Praze 10, kterou dle webu tydenikpolicie.cz přepadli kolem šesté hodiny večerní.

Pod pohrůžkou násilí vydali zaměstnanci pobočky pachatelům peníze. Vzhledem k nastaveným opatřením šlo však jen o několik tisíc korun. Samotná loupež se naštěstí obešla bez jakýchkoliv zranění.

Ihned po činu se vydali oba pachatelé na útěk. Přestože k bance okamžitě vyrazilo několik policejních hlídek, které následně procházeli a prohledávali okolí včetně zaparkovaných vozdiel, zdali nenarazí na něco podezřelého, lupiči zatím nebyli dopadeni, což potvrdili i zástupci policie.

„V bance loupili dva, zatím neznámí pachatelé, po kterých pátráme. Díky přísným bezpečnostním pravidlům, nastaveným pro všechny banky, se lupiči zmocnili pouze několika tisícové hotovosti,“ uvedl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan s tím, že případem se nadále intenzivně zabývají pražští kriminalisté.

Témata: krimi Policie ČR přepadení banky