Mám u sebe nůž, varoval lupič. Neuvěříte, co ve skutečnosti držel!

Ilustrační fotografie

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

30. ledna 2019 14:57

Neobvyklé loupežné přepadení vyšetřovali v posledních týdnech pražští policisté. Z jeho pachatele se nakonec vyklubal zkušený kriminálník, který však v prosinci v Praze použil opravdu neotřelý modus operandi.

K opravdu bizarnímu loupežnému přepadení došlo dle webu tydenikpolicie.cz 20. prosince v jednom z obchodů v ulici na Florenci na Praze 1. Do liduprázdné prodejny tehdy vešel neznámý muž a nejprve si prohlížel nabízené zboží. Když si byl stoprocentně jist, že v obchodě není nikdo jiný než on a prodavačka, zaútočil.

Od regálů se otočil směrem k ženě za pultem a vzkázal: „Dej mi peníze.“ V tu samou chvíli vyndal z kalhot svůj penis a dodal: „Mám u sebe nůž.“ Doteď není jasné, zda šlo o chvilkové selhání lupiče, nicméně prodavačka byla situací tak zaskočená, že lupiči vydala tisícovku. Muž jí popadl a z obchodu utekl.

Třiačtyřicetiletý muž utíkal přes dva týdny, než ho zadrželi kriminalisté pražského 1. oddělení. A jak se ukázalo, nebyl to zdaleka jediný trestný čin, který dotyčný spáchal. Pachatel loupeže je totiž známým podvodníkem.

Rád se totiž vydává za zaměstnance renomovaného rádia a tvrdí lidem, že stanice, pro níž pracuje, posílá každý den do ulic auto, pokaždé na jiné místo, a kdo vozidlo najde, vyhraje až několik desítek tisíc korun. Sám přitom tvrdil, že má informace o lokalitě auta, které je ochoten za jistých podmínek poskytnout.

Muž požadoval hned na místě mírný poplatek na ruku a poté ještě polovinu z vyhraných peněz. Díky tomu si přišel minimálně na několik tisíc korun. Podobných podvodů se přitom pachatel nedopouštěl poprvé, v minulosti za ně již byl odsouzen.

Kriminalisté se tedy domnívají, že podobně poškozených lidí může být mnohem víc. Proto vyzývají každého, kdo by se s mužem potkal a byl jím podveden, ať se přihlásí prostřednictvím tísňové linky Policii ČR.

Témata: krimi Policie ČR Praha