Tři ženy a skoro 63 tisíc cigaret. Celníci z Ruzyně hlásí velký úlovek!

Ilustrační foto.

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

29. ledna 2019 12:30

Podobný úlovek nezažívají celníci z pražského ruzyňského letiště každý den. Tři ženy přicestovaly do Prahy z jižní Evropy, jako obyčejné turistky se ale neprojevily. Ve čtyřech zavazadlech si totiž přivezly i nevídaný náklad.

Závěrem minulého týdne se na letišti Václava Havla v Praze děly věci. Tři cizinky ve věku 25, 28 a 41 let právě přiletěly do Prahy z řeckých Atén. Celníci je vyzvali k celní kontrole a nestačili se divit. O případu informoval web tydenikpolicie.cz.

Ženy totiž nelegálně převážely ve čtyřech zavazadlech více než tři tisíce kartonů cigaret. Na podivný obsah bagáže upozornil celníky speciálně vycvičený služební pes, který umí tabákové výrobky vyhledat.

Celníci tedy přešli k fyzické kontrole všech čtyř zavazadel, při níž nalezli 520 krabiček značky Winston Classic, téměř 900 krabiček značky GARNI, 300 krabiček značky Rothmans Blue a 1415 krabiček tří různých druhů značky VIP.

Celkem šlo o neuvěřitelných 62 680 kusů cigaret. Ženy tak český stát obraly na clech a daních o téměř čtvrt milionu korun (240 tisíc Kč). Celníci případ vyřešili ve zkráceném přípravném řízení, v němž byly pachatelky šetřeny pro trestný čin krácení daně, poplatku a podobné povinné platby.

Témata: policie krimi Celníci Letiště Václava Havla Praha cigarety