Tragédie v Plzni: U nádražního bufetu se poprali dva muži, jeden zraněním podlehl!

Policie ČR, ilustrační fotografie

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

15. prosince 2018 17:59

U autobusového nádraží v Plzni se v pátek odpoledne poprali dva muži. Jeden z nich po úderech upadl na hlavu a večer zemřel v nemocnici. Kriminalisté Plzeňského kraje zahájili trestní řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví s následkem smrti.

Kriminalisté z Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje prověřují násilný trestný čin, ke kterému došlo 14. prosince 2018 kolem 17 hodiny venku na ulici před centrálním autobusovým nádraží v Plzni. „Došlo tady k fyzickému napadení mezi dvěma muži ve věku 46 a 57 let. Venku na ulici byl 46letý poškozený napaden údery a sražený k zemi,“ uvedla policejní mluvčí Iveta Kořínková.

„Šestačtyřicetiletý muž byl s vážným zraněním hlavy převezen do nemocnice, kde i přes veškerou snahu lékařů zemřel," dodala. Muž byl podle Kořínkové kolem 17:00 na ulici napaden o 11 let starším útočníkem. Ten ho několikrát udeřil pěstmi a poté srazil k zemi. Podle svědků vyšli oba muži z nádražního bufetu na ulici.

„Policisté intenzivně pátrali po podezřelém muži a následně se operativně zkontaktovali s podezřelým, který se dostavil ve večerních hodinách na obvodní oddělení policie Plzeň-střed. Padesátisedmiletý muž je v současné chvíli umístěný na policejních celách. Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví s následkem smrti,“ doplnila

Další detaily ale policie nezveřejnila. „Co vedlo muže ke spáchání tohoto násilného trestného činu a jaký byl jeho motiv, ukáže až další šetření. Vzhledem k probíhajícím úkonům trestního řízení není možné k případu sdělovat bližší informace,“ dodala Kořínková.

Témata: Policie ČR Plzeň Násilí