Česko má nového hrdinu! Policista vytáhl z doutnajícího auta dva zraněné!

Policista Jan Srb u havarovaného vozu

Autor: Adam Slabý, stars24.cz

25. listopadu 2018 18:38

V neděli krátce po obědě havaroval řidič osobního automobilu značky Ford u rybníka Řepice poblíž Strakonic. Policista Jan Srb navzdory riziku, že by mohlo auto začít hořet, zachránil jak řidiče, tak i spolujezdce.

Řidič vezoucí spolujezdce jel ve směru na Strakonice a podle policie nepřizpůsobil při projíždění pravotočivé zatáčky rychlost jízdy a vylétl s vozem ze silnice.

Automobil se několikrát převrátil přes střechu a skončil na poli. Svědkem nehody byl policista Jan Srb z Obvodního oddělení Vodňany, který shodou náhod po stejné silnici právě přijížděl od Strakonic.

Policista na místě zastavil a spěchal k havarovanému vozidlu. Uvnitř spatřil dvě zraněné osoby připoutané bezpečnostními pásy. Oba navíc byli zaklíněni a za auta se začínalo kouřit.

Policista neváhal, rukou rozbil okno a zkřížené dveře se snažil otevřít. To se mu po chvíli podařilo a dveře násilím otevřel a zraněné osoby z vozidla vytáhl.

"Všiml jsem si, že se z vozidla začíná kouřit a bylo mi jasné, že by mohlo začít hořet a že chlapům jde o sekundy. Proto jsem opatrně jednoho po druhém z vozidla vytáhl a snažil se s nimi komunikovat, byli v šoku," popsal v tiskové zprávě policista.

Témata: Policie ČR Nehody aut