Dívky místo školy prodávaly heroin

Proti tvrdým drogám by brzy mohla existovat vakcína

Autor: stars24.cz, ČTK

6. listopadu 2017 12:17

Kriminalisté z brněnského Toxi týmu podezřívají pětatřicetiletou ženu a její dvě nezletilé dcery z prodeje heroinu.

Dívky místo školy prodávaly drogy z okna bytu u centra města, uvedla dnes na webu policie mluvčí Andrea Cejnková. Ženě hrozí až pětileté vězení.

Policie minulý týden udělala v bytě na základě získaných poznatků domovní prohlídku. Při vstupu do bytu se jedna z dcer zamkla na toaletě a spláchla. "Kriminalisté následně demontovali WC a zjistili, že se dívka pokusila zlikvidovat taštičku s takzvanými psaníčky heroinu, která uvízla v odpadní rouře," uvedla mluvčí.

Celkem policisté zajistili 48 těchto psaníček, a také hotovost přes 11.000 korun za prodaný materiál. Jak mluvčí uvedla, ženy nezapíraly a ke svému jednání se doznaly.

Podle policie si dotyčné tímto způsobem vydělávaly nejméně od začátku letošního roku. Dívky místo povinné školní docházky prodávaly heroin z okna bytu.

Kriminalisté případ dále vyšetřují. Prozatím byla za trestné činy nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a ohrožování výchovy dítěte obviněna matka. Za její jednání jí může hrozit až pětileté vězení.

Témata: Drogy krimi Brno