Otřesný útok v Plzni: Cizinec bodal na ulici do muže!

Zbraně

Autor: ČTK

5. listopadu 2018 16:04

Kriminalisté dnes obvinili z pokusu vraždy devatenáctiletého cizince. Je podezřelý, že v sobotu kolem půlnoci při potyčce na Klatovské třídě v Plzni dvakrát bodl sedmadvacetiletého muže z Karlovarska do břicha a hrudníku. Zraněného muže převezli záchranáři s vážným poraněním do nemocnice. Policisté budou navrhovat, aby byla na obviněného uvalena vazba, řekla dnes ČTK policejní mluvčí Markéta Fialová.

Policejní statistiky letos v Plzeňském kraji evidují čtyři vraždy, z toho dvě byly dokonané. Tři poslední skutky se staly v Plzni a v Rokycanech během uplynulých tří týdnů. Loni se v kraji stalo 14 vražd a pokusů o vraždu, v roce 2016 jich bylo pět.

Z dosavadních výslechů svědků vyplývá, že dva muži a jedna žena šli v sobotu v noci po Klatovské třídě, kde míjeli skupinu tří cizinců. Cizinci se údajně najednou bez zjevné příčiny otočili zpět a začali oba muže napadat. V průběhu potyčky se situace na chvíli zklidnila, jeden z cizinců ale náhle vytáhl nůž a zranil jím jednoho z protivníků, popsala mluvčí. "Skupina cizinců pak začala utíkat. Díky svědkům, kteří slyšeli volání o pomoc a začali podezřelé muže pronásledovat, se podařilo všechny tři cizince zadržet," dodala Fialová.

První letošní vražda, kterou se policisté v kraji zabývali, byl dubnový útok psychicky nemocného čtyřiatřicetiletého muže v Domažlicích. V azylovém domě postřelil dva policisty jejich zbraní a pak se sám zastřelil. Případ policie prověřovala jako pokus o dvojnásobnou vraždu, vzhledem k úmrtí pachatele ale věc odložila. Další vražda se stala 13. října v Plzni. Z usmrcení jednasedmdesátiletého seniora v Plzni - Doubravce je podezřelý osmadvacetiletý muž z jižních Čech.

Policie ho zadržela o den později na Rokycansku. Na svědomí má zřejmě i pokus o další napadení v Plzni a útok na zasahující policistku. V Rokycanech střelil 18. října podle policie třiačtyřicetiletý kosovský Albánec svou partnerku do hlavy a ujel autem. Zásahová jednotka ho zadržela pozdě večer na plzeňském sídlišti Lochotín. Žena po necelých dvou týdnech v nemocnici zemřela.

Témata: krimi útok