Hrůza v Londýně: Muž házel lidi pod metro! + VIDEO

Paul Crossley 4

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

7. října 2018 20:49 | Aktualizováno: 8. října 2018 3:47

V londýnském metru došlo k děsivému útoku. Nebezpečný schizofrenik shodil těsně před příjezdem vlaku do kolejiště někdejšího šéfa společnosti Eurotunnel. Tento zločin dokonce zaznamenala kamera. Brzy se ukázalo, že to nemocný muž neudělal poprvé.

Před britským soudem stanul muž, který byl obviněn z pokusu o vraždu. Pod vlak metra shodil jednadevadesátiletého Roberta Malpase, bývalého předsedu společnosti Eurotunnel. Ten vypověděl, že cítil, jak letí na koleje ve stanici Marble Arch poté, co ho šestačtyřicetiletý Paul Crossley strčil zezadu oběma rukama.

U soudu byly puštěny také záběry z bezpečnostních kamer, které celý incident zachytily. K incidentu došlo 27. dubna. Sir Robert, který byl v roce 1998 královnou povýšen do šlechtického stavu, byl zachráněn jedním z cestujících, Riyadem El Hussanim, který seskočil z nástupiště, aby ho zachránil. Podle soudu se čtyřiadvacetiletý Hussani zachoval velmi statečně.

Senior skončil se zlomenou pánví a ránou na hlavě, která si vyžádala 12 stehů po útoku, v nemocnici.

Brzy se zjistilo, že Crossley se už podobného činu dopustil. Pokusil se zabít také muže, kterého média identifikovala jako Tobiase Frenche. Crossley se jej pokusil strčit pod vlak na stanici Tottenham Court, Muž měl ale štěstí a udržel rovnováhu, takže nespadl do kolejiště.

Crossley řekl porotcům, že jeho oběti byly vybrány náhodně, zároveň ale trval na tom, že je nechtěl zabít. Přesto byl v pátek shledán vinným ze dvou pokusů o vraždu. Clossleymu byla diagnostikována schizofrenie v 17 letech. U soudu také řekl, že si ten týden, kdy na lidi útočil, vzal kokain a byl po něm paranoidní. Své oběti podle svých slov chtěl jenom vyděsit.

Témata: Paul Crossley Velká Británie Londýn pokus o vraždu