Brutální vražda krásné novinářky Marinové: Před smrtí prožila otřesné věci!

Victoria Marinová (zavražděná novinářka) 5

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

7. října 2018 19:44

V Bulharsku byla zavražděna investigativní novinářka regionální televize TVN Viktoria Marinová. Její tělo bylo objeveno v sobotu brzy odpoledne v městě Ruse, kde žila. Podle policie zatím není jasné, zda šlo o náhodný, nebo předem plánovaný zločin, ale zatím se nezdá, že je spojený s prací oběti, informovala místní média.

Podle posledních informací poskytnutých prokuraturou a policií dnes odpoledne na tiskové konferenci v Ruse třicetiletá žena zemřela v důsledku úderů do hlavy a dušení.

Podle médií novinářku někdo nejprve zmlátil a zřejmě také znásilnil, poté ji uškrtil. Na případu nepřetržitě pracuje kriminální policie. Ta ale zatím varuje, že nelze potvrdit, zda byla předtím skutečně znásilněna.

Tělo ženy leželo v křoví, kolem byly krvavé stopy. "Když jsme tělo našli, chyběl mobilní telefon, klíče od auta, brýle a některé kusy oblečení," řekl pro bulharskou televizi bTV policejní mluvčí Iliyan Enchev a tím, že se policie snaží zjistit, kam se tyto věci ztratily.

Vyšetřovatelé pracují se všemi možnými verzemi spáchání vraždy, citoval sdělení policie a prokuratury zpravodajský server Dunav Most. Mohlo jít o náhodně spáchaný, nebo plánovaný zločin, včetně možnosti spojení s prací novinářky. Tento motiv ale vyšetřovatelé zatím považují za málo pravděpodobný.

Victoria Marinová byla ředitelkou a moderátorkou bulharské televize TVN. Nezisková organizace OCCRP na Twitteru uvedla, že Victoriin poslední odvysílaný rozhovor byl s novináři zabývajícími se skandálem bulharské společnosti GP, která měla vytunelovat eurofondy a byla vyšetřována kvůli korupci.

Témata: Victoria Marinová (zavražděná novinářka) krimi Bulharsko Vražda novináři