Střelba v Česku! Jeden mrtvý, jeden zraněný!

krimi

Autor: ČTK, stars24.cz

28. září 2018 16:01 | Aktualizováno: 28. září 2018 21:09

V Jankově na Benešovsku dnes při střelbě zemřel člověk, druhého těžce zraněného přepravil vrtulník do nemocnice, řekly ČTK mluvčí středočeských záchranářů Petra Effenbergerová a policie Martina Fejfarová. Před 18:00 policie na Mělnicku zadržela pachatele, zřejmě se tak jednalo o vraždu.

Zraněný člověk byl převezen do střešovické nemocnice. "Pacient byl v intenzivní péči a připojen k plicní ventilaci," řekla Effenbergerová.

Policisté pachatele zadrželi ve vozidle. "Zákrok byl tak rychlý, že pachatel nestihl klást odpor," řekla Fejfarová. Motiv jeho činu nyní budou policisté zjišťovat. Zdali se skutečně jednalo o vraždu zatím mluvčí odmítla potvrdit.

Televize Nova a portál Novinky.cz přinesly rozhovor s jednou z obyvatelek obce, která byla svědkyní události. Žena popisovala, že na místě viděla staršího muže v černé bundě. "Jenom jsem slyšela, jak ten kluk křičí, že ho někdo postřelil," řekla médiím svědkyně.

"Chtěla jsem mu jít pomoct, ale tady mi říkal jeden kluk ze vsi nechoď tam, postřelí i tebe," dodala svědkyně. Následně prý zavolala záchranáře a policii.

Témata: Jankov (Benešovsko) Střelba v ČR Policie ČR