Poprask na Kolínsku: Cizinci se porvali a vytáhli na sebe nože! Policie na ně nasadila vrtulník!

Policie ČR při zásahu na manifestaci na podporu uprchlíků, která se uskutečnila 26. června na Moravském náměstí v Brně. Kam ve stejný den svolali protest i radikálové z Dělnické mládeže. (26. června 2015)

Autor: ČTK

9. září 2018 11:48

Policisté stíhají jednoho ze čtveřice cizinců, kteří na sebe v pátek na Kolínsku zaútočili nožem. Při potyčce jeden člověk zemřel a další skončil v nemocnici. Zbylí dva mladíci utekli, policie je ale vypátrala. Jednoho obvinila z těžkého ublížení na zdraví s následkem smrti a druhý bude během dneška propuštěn, řekla ČTK dnes ráno policejní mluvčí Monika Schindlová.

"Bylo zahájeno trestní stíhání pro ublížení na zdraví s následkem smrti," uvedla mluvčí. Třiadvacetiletému muži hrozí až 16 let vězení. Kriminalisté podávají návrh na jeho vzetí do vazby, rozhodnuto by o tom mělo být začátkem nového týdne.

Událost se stala v pátek večer v Žiželicích, policie ale místo neupřesnila s ohledem na to, že jde o malou obec. Podle policie se tam nepohodli čtyři cizinci a zaútočili na sebe nožem.

Třiadvacetiletý mladík po bodném zranění zemřel a o rok mladší muž skončil v nemocnici. Zbylí dva muži utekli, policisté je ale pomocí vrtulníku vypátrali a pozemní hlídka zadržela.

Témata: krimi Policie ČR