Brutální útok v Česku! Cizinec posekal mačetou dva kolemjdoucí!

Zbraně

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

30. srpna 2018 16:27

Cizinec podle policie napadl ve Vsetíně železným nástrojem připomínajícím mačetu dva muže. Za výtržnictví a pokus o těžké ublížení na zdraví mu hrozí až 12 let za mřížemi.

V sobotu ve 22:30 před barem v centru Vsetína nastal konflikt mezi cizincem, dvěma muži a jednou ženou. 40letý cizinec následně z místa odešel a po několika minutách se vrátil ozbrojen železným nástrojem s ostřím.

"Nejprve zaútočil na třiatřicetiletého muže, kterého udeřil mačetou do hlavy. Muž se po útoku skácel na zem, kde zůstal v bezvědomí ležet. Osmatřicetiletý kamarád zraněného muže, který útok viděl, se chtěl na agresivního muže vrhnout, ovšem ten na něj zaútočil stejným způsobem. Silným úderem ho zasáhl do hlavy a z místa utekl," uvedla krajská policejní mluvčí Lenka Javorková.

Svědkové přivolali rychlou záchrannou službu. "Vsetínští policisté začali ihned po oznámení útoku po muži pátrat a za několik minut ho zadrželi v ulicích Vsetína. Mačetu našel psovod se psem v křovinách, nedalo místa útoku. Všichni aktéři byli v době incidentu ovlivněni alkoholem, útočníkovi jsme naměřili přes dvě promile," doplnila mluvčí. Muž podezřelý z útoku je momentálně ve vazbě. 

Témata: krimi útok