Napadl Kvitovou a pořezal jí ruku. Teď mu hrozí 12 let!

Petra Kvitová 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

22. srpna 2018 13:51

Policie uzavřela vyšetřování útoku na tenistku Petru Kvitovou. Státní zástupce začal pracovat na sepisování obžaloby. Obviněnému Radimu Žondrovi soud v úterý prodloužil vazbu. V případě odsouzení mu hrozí až 12 let za mřížemi.

Útočník Kvitovou přepadl 20. prosince 2016, tenistka utrpěla vážné poranění levé ruky. Podrobila se komplikované operaci šlach všech prstů a několika nervů v Ústavu chirurgie ruky a plastické chirurgie ve Vysokém nad Jizerou. 

Policie útočníka dopadla a obvinila v květnu 2018. "Vazební důvody stále trvají, byly ještě zesíleny těmi vyšetřovacími úkony, které byly provedeny (Kvitová při rekognici Žondru poznala a označila) a které podle mého názoru prozatím dostatečně odůvodňují podezření, že skutek spáchal právě obviněný Radim Žondra. Rozhodla jsem, že obviněného nadále ponechávám ve vazbě," řekla prostějovská soudkyně Adéla Pluskalová.

Žondra si při příchodu na vazební zasedání nezakrýval tvář. "Já jsem paní Kvitové nic neudělal," řekl, když ho eskorta odváděla. 

Případ napadení dvojnásobné wimbledonské vítězky olomoucká krajská policie vyšetřovala jako vydírání, loni v listopadu ho odložila. Letos jej znovu otevřel útvar policejního prezidia. Podle informací médií jde o muže s vazbami na olomouckou drogovou scénu, v minulosti byl odsouzen kvůli útokům na seniory.

Témata: Petra Kvitová