Sousedé popisují, co předcházelo smrti devítileté holčičky v Ostravě!

Záchranáři v akci, ilustrační fotografie

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

2. července 2018 11:15

Muž s devítiletým dítětem v náručí vyskočil ve čtvrtek večer v Ostravě z okna výškového domu. Ani jeden z nich pád z více než 20 metrů nepřežil. Lidé z domu, kde k neštěstí došlo, popisují, co této události předcházelo!

Místo tragédie dnes připomíná pár plyšáků, svíčky a mikrofon. Devítiletá holčička možná snila o tom, že bude zpěvačkou. Určitě se těšila na prázdniny. Přihodila se ale strašlivá tragédie, osmadvacetiletý muž - zatím není jasné, jestli to byl její otec nebo dospělý bratr - s ní vyskočil z okna.

V domě panuje ponurá nálada a nikomu z lidí není do řeči. „Já jsem jenom nakoukla z okna a šla jsem pryč, já jsem se na to nemohla dívat..“ svěřila se pro TV Prima jedna z obyvatelek domu, kde k neštěstí došlo.

„Slyšel jsem takové žuchnutí, ale já jsem tomu nedával nějakou pozornost.. Pro mě je to opravdu hrozné, mně stačí jenom projít kolem toho místa a úplně mě otřepe, si nedovedu představit, že někdo může vyhodit devítileté dítě,“ přidal se další místní.

Muže s holčičkou viděla těsně před hrůzným okamžikem dívenka. „Viděla jsem, že ten chlap měl otevřené okno. Já jsem si říkala v duchu, že tam kouří nebo tak, tak jsem šla domů... Měl v náruči holčičku a holčička tam plakala a potom jsem slyšela nějaké bouchnutí,“ vzpomíná na děsivý okamžik svědkyně.

Právě její svědectví bude policisty, kteří případ vyšetřují jako vraždu, určitě velmi zajímat. Stále totiž není jasné, jestli muž z okna holčičku vyhodil a pak se za ní vrhl, nebo skočil s ní v náruči. V domě každopádně nebydlel, podle sousedů tam přišel na návštěvu k sestře. Obyvatelé sousedního domu údajně slyšeli hádku.

Policie se dál pokouší objasnit, co se vlastně stalo. Zároveň pokračují výslechy. „Do současnosti nemáme k dispozici záběry znalců,“ upřesnila policie.

Témata: Ostrava úmrtí Policie ČR krimi