Pekelná noc v Karlových Varech? Na festivalu zasahovala policie!

Ilustrační foto

Autor: ČTK, stars24.cz

30. června 2018 11:25

První noc po zahájení 53. Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary byla z pohledu policie rušná, ale obešla se bez větších komplikací. Jako tradičně ulice v centru města zaplavily tisíce návštěvníků, filmových fanoušků i těch, kteří si přišli jen užít zahajovací atmosféru. Policisté se během noci nezastavili, informovala dnes ČTK krajská policejní mluvčí Kateřina Böhmová.

"Zahájení Mezinárodního filmového festivalu se obešlo bez větších komplikacích. Operační středisko přijalo řadu oznámení, nejvíce o opilcích v ulicích, kteří často jevili známky intoxikace. Několik oznámení se týkalo také opilců, kteří se v nočních hodinách pohybovali v ulicích města. Naštěstí ale nedošlo k větším šarvátkám ani napadením. První festivalovou noc jsme v centru města řešili jen několik přestupků v rovině občanského soužití," popsala Böhmová.

Zahájení festivalu vždy přiláká návštěvníky, kteří se chtějí podívat na hosty festivalu na červeném koberci nebo si poslechnout v noci zahajovací koncert zakončený ohňostrojem. Jindy klidný střed města se díky mnoha festivalovým barům a stánkům zcela promění.

Na festivalový týden se ale policisté i strážníci městské policie chystají slouho dopředu. Policisté mají posílen výkon služby, a to jak uniformovaných policistů, tak policistů v civilu. Návštěvníci mohou v centru města potkávat také policisty s dlouhými zbraněmi.

Již 10. rokem mohou návštěvníci festivalu využívat také Mobilní komunikační a informační centrum, ve kterém jsou dva policisté a jeden městský strážník. Minimálně jeden z policistů je vždy jazykově vybaven a s cizinci se domluví německy, anglicky či rusky.

Témata: Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary (MFF KV)