POZOR! Internetem se šíří podvod, který láká na vstupenky do aquaparku

Vlnobití v Aquapalace Praha

Autor: Jan Novák, stars24.cz, ČTK

29. června 2018 9:09

Internetem se v těchto dnech šíří podvod, který nabízí vstupenky až 500 rodinám zdarma do zábavního komplexu Aquapalace Praha v Čestlicích.

Spam se šíří pomocí aplikace WhatsApp a objevuje se také na falešně vytvořených webových stránkách. Spam nutí lidi zodpovědět několik otázek, podvodníci se tak snaží vylákat osobní údaje a údaje o platební kartě. Informovala o tom mediální zástupkyně Aquapalace Praha Dominika Koukolíčková.

Podobný spam se nešíří pouze Českem, podvodníci cílí také na slovenský Aquapark Tatralandia či německý Heide Park Resort. O volných vstupenkách podvodníci informují přes mobilní aplikaci. Následně odkazují uživatele na uměle vytvořenou webovou stránku, kde mají zodpovědět několik jednoduchých otázek a soutěžní výzvu odeslat dalším 20 známým prostřednictvím aplikace WhatsApp.

"Celá událost, která je dílem podvodníků, nás velmi mrzí. Klienty o situaci nepřetržitě informujeme na sociálních sítích i na našich webových stránkách, kde naleznou jasný návod, jak postupovat, pakliže obdrží škodlivý obsah do svého zařízení. Dále jsme podali podnět orgánům činným v trestním řízení, aby zahájily šetření této záležitosti," řekl komerční ředitel Aquapalace Praha Tomáš Dufek.

Lidé by na příchozí odkaz neměli v žádném případě klikat, ani jej dále rozesílat a sdílet. Pokud někdo již zadal do podvodného formuláře údaje o své platební kartě, měl by neprodleně kontaktovat svou banku a kartu zablokovat.

Témata: Aquapalace Praha podvod