Incident v České Třebové: Nůž ve škole, jeden z žáků musel do nemocnice

Ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

20. ledna 2023 12:12

V České Třebové došlo ve čtvrtek na jedné ze základních škol k incidentu mezi dvěma žáky, ve kterém figuroval nůž. Potvrdila to Policie ČR, jeden z chlapců podle jejích informací skončil na ošetření v nemocnici.

Policie informovala o události na twitteru po půl čtvrté odpoledne. "Na jedné ze ZŠ v České Třebové došlo k incidentu mezi dvěma žáky, kdy jeden druhého zranil nožem. Zranění není vážné, po ošetření byl chlapec z nemocnice propuštěn," uvedli strážci zákona a dodali, že od obou aktérů zjišťují okolnosti události.

Zmínka o incidentu se objevila i na webových stránkách města. Jeho vedení uvedlo, že vzhledem k věku aktérů a probíhajícímu vyšetřování se z pozice zřizovatele školy nebude podrobněji vyjadřovat.

"Škola v nejbližší době kontaktuje rodiče, s dětmi bude situace probrána při zítřejší první vyučovací hodině. Všem rodičům i dětem bude ze strany školy nabídnuta odborná pomoc," napsalo město.

Tento postup potvrdila i ZŠ Ústecká, která zároveň naléhá na rodiče, aby prováděli důslednou kontrolu věcí, které děti nosí do školy. K incidentu došlo podle školy mezi dvěma žáky sedmé třídy v prostoru šaten.

Témata: krimi Školství Policie ČR