Vražda a sebevražda v Krkonoších? V Česku nejde o ojedinělý případ

Policie ČR, ilustrační foto

Autor: ČTK

3. ledna 2023 21:44

Jak už stars24.cz informoval, policie oznámila, že případ úmrtí čtyřicetileté ženy a jejího tříletého syna v Krkonoších vyšetřuje jako vraždu a sebevraždu. Nejde přitom o nijak ojedinělý případ vraždy a následné sebevraždy pachatele, jen loni se jich v Česku stalo šest.

31. března 2022

V budově Střední školy Euroinstitut pro lidi s handicapem v Neprobylicích na Kladensku byli nalezeni dva zastřelení muži. Policie případ vyšetřuje jako vraždu a sebevraždu. Podle informací médií byl jednou z obětí známý lékař Leoš Středa.

25. dubna 2022

Jednatřicetiletý muž podle policie v rodinném domě v Loučce na Vsetínsku usmrtil svou o rok starší ženu a jejich tři malé děti ve věku do pěti let. Poté podle zjištění policie nožem pořezal i sebe a nakonec způsobil výbuch domu. Obviněn byl ze čtyřnásobné vraždy, muži hrozí 15 až 20 let vězení, případně výjimečný trest.

13. června 2022

Podle policie jednatřicetiletý muž, profesionální voják, zastřelil v rodinném domě v Javornici na Rychnovsku o rok starší manželku, čtyřletého syna a pak sebe. Motivem jeho činu byly zřejmě rodinné problémy.

3. srpna 2022

Policie zasahovala v rodinném domě v Rožnově pod Radhoštěm na Vsetínsku, kde zemřeli při násilném trestném činu čtyři lidé, dva dospělí a dvě malé děti. Podle policie devětačtyřicetiletý muž zastřelil svou pětatřicetiletou družku a své dvě děti. Poté zbraň obrátil proti sobě. Muž pracoval jako strážník, žena byla policistka. Policie případ předběžně kvalifikovala jako trojnásobnou vraždu.

26. září 2022

V rodinném domě v Měšicích v okrese Praha-východ byli nalezeni čtyři mrtví lidé. Otec podle kriminalistů postupně zastřelil dvě děti a manželku a poté se sám zabil. Motivem trojnásobné vraždy a sebevraždy byly podle prvotních zjištění policie partnerské neshody.

26. listopadu 2022  

Poblíž cyklostezky mezi pražskými Čakovicemi a Letňany byla nalezena tři mrtvá těla, podle policie to byli muž, žena a jejich dvouletý syn. Prozatímní zjištění vyšetřovatelů nasvědčují tomu, že se na místě stala dvojnásobná vražda a následná sebevražda. Oběti byly zastřeleny legálně drženou střelnou zbraní.

Témata: Vražda sebevražda krimi