Tragédie v Krkonoších: Šlo o násilná úmrtí, potvrdila dnes policie

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Autor: ČTK

3. ledna 2023 12:40

Případ úmrtí čtyřicetileté ženy a jejího tříletého syna v Krkonoších policie vyšetřuje jako vraždu a sebevraždu. Potvrdil to soudní znalec z oboru soudního lékařství. Žena i dítě podle jeho předběžného vyjádření zemřeli 28. prosince. ČTK to dnes řekla mluvčí policie Iva Kormošová.

"Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vražda s následnou sebevraždou," uvedla mluvčí. Dodala, že vyšetřování pokračuje.

Pokud další vyšetřování potvrdí, že vraždu dítěte spáchala žena, policie případ odloží, protože nelze stíhat osobu zemřelou.

Po ženě a dítěti, které byly z okresu Praha - západ, od soboty při rozsáhlých pátracích akcích v terénu v okolí Pece pod Sněžkou pátraly desítky policistů, hasičů a horských záchranářů. Pátrací týmy je našly v pondělí po 12:00 v lese v oblasti Růžové hory.

Na místě nálezu obou těl pracovali kriminalisté podle mluvčí do pozdních nočních hodin za účasti soudního znalce a zjišťovali okolnosti jejich úmrtí. "Ohledáním nalezených těl zjistili, že se jedná o násilná úmrtí. Jde o podezření z vraždy a sebevraždy," uvedla mluvčí.

Pohřešování ženy a dítěte policii oznámil v pátek 30. prosince partner ženy a otec chlapce na policejním oddělení v Libčicích nad Vltavou u Prahy. Následně policie zahájila pátrání. Žena podle policie zřejmě odjela autem do Pece pod Sněžkou, kde se v neděli 25. prosince i se synem ubytovala v penzionu. Pobyt měla do 30. prosince. V pátek vpodvečer se majitelka penzionu obrátila na policii. S ženou se spojit nemohla, pokoj v penzionu byl zamčený a před penzionem zůstalo ženino auto. Po otevření v pokoji nikdo nebyl, ale žena v něm měla své věci.

Policie v pondělí oznámila, že poslední zjištěné místo pohybu pohřešovaných bylo ve středu 28. prosince odpoledne v okolí přestupní stanice lanovky na Sněžku na Růžové hoře. Následně se pátrací týmy zaměřily na prohledání oblasti Růžové hory

V Krkonoších jde o první tragické úmrtí v letošní zimě.

Témata: Vražda Policie ČR Krkonoše