Vražda v Bašce: Místní jsou v šoku, v kostele proběhne kající obřad

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz, ČTK

2. prosince 2022 12:05

Mladík, jehož vraždu v Bašce na Frýdeckomístecku vyšetřuje od čtvrtka policie, byl dobrovolným varhaníkem v kostele, kde zahynul. Případ vyšetřují moravskoslezští kriminalisté, lidé v obci jsou událostí zdrceni a sami uvažují nad tím, co se na místě odehrálo.

Moravskoslezská policie o případu poprvé informovala ve čtvrtek večer s tím, že v blíže neurčené obci na Frýdeckomístecku prověřuje okolnosti násilného trestného činu, při kterém zemřela jedna osoba. Případ si převzali krajští kriminalisté. Ještě téhož dne došlo k zadržení jedné osoby.

Podle dostupných informací k vraždě došlo v Bašce. Obětí je devatenáctiletý chlapec, který hrál na varhany ve zdejším kostele. Od něj měl také klíče a právě v něm jej měli najít jeho rodiče, uvedl server novinky.cz.

Dnes už se před kostelem objevily první svíčky. Podle zmíněného webu místní občané spekulují, že se mladík stal obětí zloděje, který v kostele nikoho nečekal. Budova totiž bývá přes týden prázdná, farář dojíždí odjinud.

Kvůli tomu, že se násilný čin stal v kostele, je potřeba v chrámu provést kající obřad. Uskuteční se v neděli při dopolední bohoslužbě, sdělil dnes ČTK biskup ostravsko-opavského biskupství Martin David, který mrtvého nedávno biřmoval.

Biskup David uvedl, že zprávu o násilné smrti mladého muže v kostele v Bašce, kde dobrovolnicky sloužil jako varhaník, přijal s velkou bolestí. "Modlím se za něho a v modlitbě svěřuji Bohu také velkou bolest jeho nejbližších, především rodičů," dodal.

Témata: Vražda krimi Policie ČR Moravskoslezský kraj Vražda v Bašce