Útočník zadržen! Kvitová pomohla policii najít muže, který ji napadl!

Petra Kvitová 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

17. června 2018 17:59

Policie už v druhé polovině května oznámila, že dopadna muže podezřelého z předloňského napadení tenistky Petry Kvitové. Muž byl následně vzat do vazby. Kvitová údajně tento týden policii potvrdila, že jde skutečně o člověka, který ji zranil

Po útoku Kvitová agresora popsala a policisté zveřejnili jeho předběžnou podobu. Mělo jít o muže ve věku do 35 let, vysokého asi 180 centimetrů, se světlou pletí, hnědýma očima a krátkými hnědými vlasy. Vypsána byla také odměna za informace vedoucí k jeho dopadení, která vyšplhala na půl milionu korun.

Jak se zdá, policii se pachatele podařilo dopadnout. To, že jde skutečně o útočníka údajně potvrdila i sama Kvitová, která tento týden podle informací deníku Právo absolvovala oficiální rekognici.

Kvitová pachatele označila mezi dalšími čtyřmi figuranty za přítomnosti kriminalistů, obhájce a svědka z řad civilistů. Obviněným je 32letý recidivista z Prostějovska, který byl již dříve trestaný za přepadávání seniorů. Podle deníku na ně útočil přímo v jejich bytech, aby je okradl. Podobně, jako se to stalo Kvitové, které pachatel sebral neupřesněnou hotovost.

Kvitová se po napadení podrobila operaci všech prstů a nervů levé ruky. Rekonvalescence trvala řadu měsíců, na turnaje se vrátila loni v květnu při French Open.

Témata: Petra Kvitová