Pachatel vraždy z Velkých Losin je po smrti. Policisté popsali zásah

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

31. října 2022 16:16

Kriminalisté na Šumpersku mají v posledních dnech napilno, řešili hned dvě vraždy. O případu z Velkých Losin jsme již informovali. Policie dnes zveřejnila podrobnosti, mimo jiné popsala zásah proti pachateli.

Policisté uvedli, že v pátek v noci přijali oznámení o křiku v bytovém domě ve Velkých Losinách. "Na místo vyrazila hlídka, která v chodbě domu spatřila mladíka útočícího s nožem a tyčí v ruce na muže ležícího na zemi," uvedla policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Agresor nereagoval na opakované výzvy a v útoku pokračoval, nakonec dokonce zaútočil proti zasahujícím strážcům zákona. Jeden z nich byl donucen použít služební zbraň.

"Útočník byl zasažen do ruky a poté, co v útoku i nadále pokračoval, byl dalším výstřelem zasažen i do druhé ruky a teprve poté se policistům podařilo jeho běsnění zastavit," dodala Dolejšová. Pachatel i jeho oběť zemřeli. 

Olomoucká krajská policie dnes informovala i o dalším případu vraždy. Bylo zahájeno trestní stíhání šestadvacetileté ženy, která se doznala k vraždě svého měsíčního dítěte v obci na Šumpersku.

Témata: krimi Vražda Policie ČR