Vraždu neřeší jen v Praze. Policie pokročila v případu usmrceného muže z Pardubic

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

15. října 2022 10:40

Od neděle vyšetřují vraždu také kriminalisté z Pardubického kraje. V krajském městě došlo k násilné smrti jednašedesátiletého muže, ze které je obviněna devětatřicetiletá žena. Ačkoliv nebyla dosud soudně potrestána, v minulosti už měla napadnout dvojici mužů.

Úmrtí muže oznámila devětatřicetiletá žena, která byla u muže na návštěvě a později byla označena za osobu zodpovědnou za usmrcení poškozeného. Ohledáním těla byla zjištěna mnohočetná bodná a bodnořezná poranění ostrým předmětem.

"Žena se ke svému jednání částečně doznala. Mezi ní a zemřelým mělo dojít ke vzájemnému konfliktu, ke kterému mělo přispět požití alkoholu obou osob," uvedla policejní mluvčí Dita Holečková.

Žena byla obviněna z vraždy a pardubický okresní soud vyhověl návrhu na vzetí do vazby. V případě odsouzení jí hrozí trest odnětí svobody 10 až 18 let.

"Obviněná nebyla dosud soudně trestaná, přestože bylo zjištěno, že v minulosti měla nožem napadnout dva jiné muže. Jeden z nich však nedal souhlas k jejímu trestnímu stíhání a druhý věc na policii ani neoznámil," dodala Holečková. 

Témata: krimi Policie ČR Vražda