Vražda v Přerově: Útočník a oběť se znali, opilecká hádka se zvrtla

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

15. srpna 2022 20:20

Páteční vraždou v Přerově se o víkendu zabývali krajští kriminalisté, kteří tak už vědí, co násilnému trestnému činu předcházelo. Útočník a oběť se podle jejich zjištění znali.

O případu jsme informovali již v sobotu, ale kriminalisté z Olomouckého kraje o něm o den později zveřejnili další informace. Především tu o zahájení trestního stíhání jednačtyřicetiletého muže pro zvlášť závažný zločin vražda a přečin výtržnictví.

Policisté v pátek před 23. hodinou obdrželi oznámení o napadení muže v Přerově. Po příjezdu zjistili, že mezi dvěma muži došlo nejprve k hádce, která přerostla ve fyzický útok. "Jeden z nich přitom vytáhl nůž a způsobil druhému muži bodnořezné poranění," uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman. 

Zatímco pobodaný muž na místě zemřel, útočník se dal na útěk a rozjelo se pátrání. On sám se ale nakonec dostavil na obvodní oddělení, kde byl zadržen. "Motivem činu zřejmě byla banální opilecká hádka. Oba muži byli z Přerova a znali se," dodal Hejtman. 

Kriminalisté dali podnět k vzetí útočníka do vazby. Obviněný už byl v minulosti odsouzen pro různorodou trestnou činnost, nyní mu hrozí až 20 let za mřížemi.

Témata: Vražda krimi Policie ČR