Střelba v třinecké nemocnici: Výstřelu předcházel konflikt, dva lidé byli obviněni

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

9. června 2022 19:51

Dva lidé ve věku kolem 45 let byli zadrženi a již také obviněni v souvislosti se středeční střelbou v areálu třinecké nemocnice. Policisté dnes detailně popsali, jak se celá událost odehrála.

Oba muži se podle policie dopustili protiprávního jednání. Starší z nich měl nejprve při převozu sanitkou do nemocnice vyhrožovat zdravotníkům napadením a zastřelením. Po příjezdu do areálu sice odmítl lékařskou pomoc, zároveň ale nereagoval na výzvy k opuštění areálu. 

"Měl začít kopat, bouchat do dveří vedoucích k chirurgické ambulanci a po opakované výzvě hlídače jej měl fyzicky napadnout," uvedla policejní mluvčí Pavla Jiroušková s tím, že byl ostrahou vzápětí zpacifikován a po chvíli puštěn. 

Do konfliktu se ale vložil mladší obviněný, který se slovně i fyzicky pustil do ostrahy. Poté se odebral do místa svého bydliště, kde si vzal dvě legálně držené zbraně a vrátil se do areálu nemocnice.

"U vrátnice měl pod pohrůžkou namířené zbraně (samonabíjecí pušky) požadovat po pracovnicích ostrahy, aby si lehli, když neuposlechli, tak ze zbraně vystřelil do země. Na pracovnici vrátnice měl zakřičet, aby mu otevřela vjezdovou závoru. Žena z důvodu obavy o svůj život, tak učinila," popsala mluvčí. 

Muž tam ale svého známého již nenašel a po chvíli odjel pryč. Následně byli obě osoby zadrženy policisty. 

Témata: krimi střelba Třinec Policie ČR