Vražda v Rychvaldě: Policie prozradila nové informace. Co se na místě odehrálo?

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

31. května 2022 12:02

Moravskoslezská policie vyšetřila vraždu, ke které před několika dny došlo na Karvinsku. Mluvčí dnes prozradila, jaká jsou zjištění kriminalistů k případu. Ukázalo se, že informace v médiích odpovídaly tomu, co se na místě stalo.

Policie v průběhu května informovala o případu vraždy v rodinném domě v obci na Karvinsku s tím, že obětí je žena středního věku a podezřelý muž skončil v péči zdravotníků. 

Dnes strážci zákona v podstatě potvrdili pravdivost informací, které se o trestném činu objevily v médiích. Vražda se stala v Rychvaldu v neděli 22. května v noci. Obviněný sedmačtyřicetiletý muž napadl bývalou manželku, udeřil ji kladivem a poté i škrtil. Žena podlehla zraněním způsobeným útokem.

Pachatel také usmrtil psy a manipuloval s rozvodem plynu. "Následně si sám způsobil různá zranění odpovídající pokusu o sebevraždu," uvedla pro ČTK policejní mluvčí Soňa Štětínská. 

Podle policistů šlo o plánovanou vraždu, motivem byly nejspíš vztahy po rozvodu. Muž obviněný z vraždy je ve vazbě, v případě odsouzení mu hrozí až 20 let za mřížemi. 

Témata: krimi Vražda Policie ČR