Vražda dítěte v Karlových Varech: Policisté obvinili matku (27)

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Autor: ČTK

17. dubna 2022 20:20

Policie obvinila ze sobotní vraždy v Karlových Varech sedmadvacetiletou ženu. Podle kriminalistů usmrtila svou nezletilou dceru, další své dítě napadla. Ženě, kterou policisté navrhují stíhat vazebně, hrozí při prokázání viny trest vězení 15 až 20 let nebo výjimečný trest, řekl dnes ČTK krajský policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Tragédie se stala odpoledne v jednom z karlovarských sídlišť. Policisté podezřelou ženu zadrželi na místě. "Jednomu z nezletilých potomků měla způsobit bodnořezná poranění v horní polovině těla, kterým nezletilá dívka na místě bohužel podlehla," uvedl Kopřiva.

Vážná zranění v horní části těla podle něj způsobila také svému druhému dítěti, pětiletému chlapci, který byl se svými zraněními převezen do karlovarské nemocnice. Následně jej záchranáři letecky transportovali do nemocnice v Praze. V současné době je již mimo ohrožení života, uvedl. Záchranáři převezli do nemocnice v Karlových Varech také její třetí nezletilé dítě, které bylo v době incidentu v bytě. Šestitýdenní chlapec vyvázl bez zranění.

Podezřelá nebyla podle policie pod vlivem alkoholu ani žádné jiné omamné látky. Podle Kopřivy policie pracuje s několika verzemi vyšetřování. Nevyloučil ani poporodní deprese či laktační psychózu, která může matky postihnout po porodu.

Policejní vrchní komisař dnes podá státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněné do vazby. Obviněná žena si na rozhodnutí soudu počká v policejní cele.

Vraždu dítěte vyšetřovali karlovarští kriminalisté také loni v lednu. Mrtvého novorozence našli u břehu řeky Ohře na konci roku 2020 kolemjdoucí. Podle policie ho zabila matka. Kriminalisté zadrželi podezřelou třiatřicetiletou cizinku, které hrozil až výjimečný trest.

Témata: Policie ČR krimi