Nečesaný se nevzdává! Opět vytáhl do boje, tlačí se do nejvyšších míst!

Nečesaný, Lukáš 6

Autor: Lelková, stars24.cz

9. května 2018 16:53

Obžalovaný Lukáš Nečesaný z pokusu o vraždu kadeřnice v Hořicích, podal stížnost k Ústavnímu soudu. Domáhá se tak spravedlivého procesu, kterým se má opět začít zabývat 14. května soud v Hradci Králové, již popáté. V posledním rozsudku krajského soudu z roku 2017 byl Nečesaný zproštěn viny.

Stížnost dorazila na Ústavní soud 27.dubna, informoval portál Česká justice. Podle mluvčí soudu Miroslavy Sedláčkové se zatím nedá říct kdy by o tom soud mohl rozhodnout.„Průměrná délka řízení v ústavních stížnostech individuálních je kolem šesti měsíců, záleží na složitosti věci a procesních okolnostech,“ řekla ČTK Sedláčková.

Podle advokáta Zdeňka Koudelky Vrchní soud v Praze postupuje v rozporu se závazným právním názorem Nejvyššího soudu a obžalovanému upírá právo namítat podjatost soudce. Nečesaný tak navrhuje rozhodnutí Vrchního soudu zrušit a odložit ho do doby, než Ústavní soud rozhodne. Nečesaný v ústavní stížnosti, kterou má na starost Český justice, postup Vrchního soudu rozporuje a namítá, že rozhodnutí je v rozporu se základním právem člověka. „Pokud soud rozhoduje v neveřejném zasedání, musí o tom informovat účastníky“, uvedl Koudelka.

Podle spisu Nečesaný napadl ženu 21.února 2013 před koncem pracovním doby. Opakovaně ji udeřil do hlavy a ukradl ji přes 10 tisíc korun. Zraněnou ženu pak našel její syn a život jí zachránili lékaři hradecké nemocnice. Nečesaný ale obvinění opakovaně odmítá.

Témata: Lukáš Nečesaný Vrchní soud v Praze soudy Krajský soud