Masakr v Tišnově: Útočník je ve vazbě! Jaký je stav zraněných?

Tišnov

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

13. října 2021 16:10

K posunu dnes došlo v jednání orgánů činných v trestním řízení ve věci pondělního napadení rodiny v Tišnově. Útočník byl soudem poslán do vazby. Mezitím některé oběti nadále bojují o život v nemocnici.

Soudce Okresního soudu Brno-venkov dnes před polednem rozhodl o vzetí obviněného muže do vazby, informoval o tom na webu mluvčí jihomoravské policie David Chaloupka. Pachateli hrozí 20 let, případně až výjimečný trest.

Útočníkem byl příbuzný napadených, k incidentu došlo v Jungmannově ulici v pondělí večer. Pět lidí bylo vážně zraněno a podle informací od zpravodajské agentury ČTK jsou i nadále v nemocnici. 

Na ARO v brněnské Fakultní nemocnici u svaté Anny zůstávají ve vážném stavu dva napadení, řekla ČTK mluvčí nemocnice Dana Lipovská. "Muž je stále ve vážném stavu, ale nastává u něj postupné zlepšení. Žena bohužel stále zůstává ve stejném stavu," řekla Lipovská.

Ve Fakultní nemocnici Brno leží další zraněná žena a muž, v dětské nemocnici zůstává jedno ze dvou dětí. "Všichni tři zůstávají na jednotce intenzivní péče, dítě a muž jsou ve stabilizovaném stavu, žena je stále v umělém spánku a dnes ji čeká další operace," řekla ČTK mluvčí zařízení Veronika Plachá. 

Témata: útok v Tišnově (11. 10. 2021) soudy Policie ČR